Webáruház keresőoptimalizálás: 576%-os forgalom és 3x-os bevételnövekedés 1 év alatt

webáruház keresőoptimalizálás csillivillishop.hu

A CsilliVilliShop története igazi webshop SEO sikersztori.

A webáruház keresőoptimalizálás segítségével több, mint 5x-ös forgalom és 3x-os bevételnövekedést értünk el mindössze 1 év alatt.

Ma már egy automata ügyfélszerző gépezetet tartunk a kezünkben, ami ingyen szerzi az ügyfeleket a Keresőből és már alig-alig költünk hirdetésekre.

A történet: Ibolya fiatalos női ruhák iránti érdeklődése nem ma kezdődött, hiszen természetes, mindig is szeretett divatosan, fiatalosan öltözni. Kislánya (Regina) születése után – és már terhessége alatt is – elfoglaltságot és kiegészítő jövedelmet keresett.
Elindítottuk hát CsilliVilliShop.hu néven egy fiatalos női ruha webáruházat, kiváló minőségű német termékekkel. Rövid idő alatt elkészült az egyedi fejlesztésű, WordPress alapú webáruház, Woocommerce webshop motorral. Feltöltöttük termékekkel, majd megtörtént a teljeskörű, mindenre kiterjedő – technikai és tartalmi – webáruház keresőoptimalizálás.

webáruház keresőoptimalizálás csillivillishop.hu

A webáruház indulását követő első időszakban Google Ads fizetett hirdetéseket alkalmaztunk, illetve létrehoztunk egy Facebook csoportot is – a kezdeti forgalom elindításához. Ez szépen működött, azonban – főleg az induláskor – sok pénzbe került, a keresőoptimalizálásnak pedig időre és rendszeres foglalkozásra volt szüksége – mire “beérik” és a Google is megszereti, de mint tudjuk a keresőoptimalizálás befektetés.

Viszonylag kis összegű befektetés a vállalkozás jövőjébe, viszont hosszútávú nagy haszonnal kecsegtet:
– nem kell annyit a későbbiekben hirdetésekre költeni
– a Google keresőből ingyen szerezzük az ügyfeleket
– és mindezt hosszútávon élvezhetjük!

Szóval nem sajnáltuk az időt és energiát, szépen, módszeresen építettük fel, javítgattuk, fejlesztettük. Havonta kb. 1 napot töltöttünk el a SEO eredmények elemzésével, ebből kiindulva pedig a fejlesztésével.
A munka beért, íme az első év összehasonlítása a második évvel (kék az elmúlt év, narancs az előző év) a Google Analytics statisztikája alapján.

webáruház keresőoptimalizálás csillivillishop.hu

Még több konkrét eredmény: az egyik legjobb eredményű kulcsszó kapcsolat a „bőrhatású nadrág” lett, már 1 éve stabilan a Google 1. helyén trónol. Ez a kulcsszó vagyis termék az egyik legfontosabb, és legtöbbet értékesített termék a kínálatból.

További példák:
– „női csípő farmer”: 1 hely
– „női csípő nadrág”: 1 hely
– „miniruhák”, „bőrhatású farmer”: 2 hely és még nagyon sok másik kulcs is hasonló kiváló és stabil helyezésekkel.

Kérd az ingyenes, kézzel készített honlap elemzésünket!

Ismerd meg honlapod vagy webáruházad hibáit, amik miatt nincs a Kereső első oldalán, nincs elég látogatód, ügyfeled és így bevételed.

(Kérésed semmiféle kötelezettséggel nem jár)

Legfrissebb írásaim