Webáruház keresőoptimalizálás: 576%-os forgalom és 3x-os bevételnövekedés 1 év alatt

Webáruház keresőoptimalizálás: 576%-os forgalom és 3x-os bevételnövekedést értünk 1 év alatt, így ma már egy automata ügyfélszerző gépezetet tartunk a kezünkben, ami ingyen szerzi az ügyfeleket.

A történet: Ibolya fiatalos női ruhák iránti érdeklődése nem új keletű, hiszen természetes, mindig is szeretett divatosan, fiatalosan öltözni. Kislánya (Regina) születése után – és már terhessége alatt is – elfoglaltságot és kiegészítő jövedelmet keresett. Elindítottuk a CsilliVilliShop.hu néven a fiatalos női ruha webáruházat, kiváló minőségű termékekkel. Rövid idő alatt elkészült a webáruház, feltöltöttük termékekkel, majd megtörtént a teljeskörű, mindenre kiterjedő – technikai és tartalmi – keresőoptimalizálás.

webáruház keresőoptimalizálás csillivillishop.hu

A webáruház indulását követő első időszakában Google Ads fizetett hirdetéseket alkalmaztunk, illetve létrehoztunk egy Facebook csoportot is – a kezdeti forgalom elindításához. Ez szépen működött, azonban pénzbe került. A keresőoptimalizálásnak idő és rendszeres foglalkozás kell, mire “beérik” és a Google is megszereti. Nem sajnáltuk az időt és energiát, szépen, módszeresen építettük fel, javítgattuk, fejlesztettük. Havonta kb. 2 napot töltöttünk vele. A munka beért, íme az első év összehasonlítása a második évvel (kék az elmúlt év, narancs az előző év) a Google Analytics statisztikája alapján.

webáruház keresőoptimalizálás csillivillishop.hu

Legfrissebb írásaim