12 jele annak, hogy a WordPress weboldalad feltörték

A WordPress egy népszerű és sokoldalú tartalomkezelő rendszer, de sajnos nem 100%-osan védett a kiberbűnözők támadásaival szemben. A weboldalad biztonságának megőrzése érdekében fontos tudni, hogy milyen jelei lehetnek annak, ha a WordPress oldaladat feltörték.
Ismerjük meg az ilyen incidensek leggyakoribb jeleit:

 1. Megváltozott jelszavak: Ha a WordPress adminisztrációs felületre vagy az FTP-szerverre való belépéshez szükséges jelszavaid megváltoztak anélkül, hogy te hajtottad volna végre a változtatásokat, az gyanús lehet.

 2. Új felhasználói fiókok jöttek létre: Ismeretlen vagy nem kívánt felhasználói fiókok megjelenése a WordPress admin felületén azonnal figyelmeztető jelnek számít.

 3. Megváltozott tartalom: Ha az oldalon olyan tartalmak jelennek meg, amelyeket te nem hoztál létre, például gyanús hirdetések vagy linkelt tartalmak, akkor lehetséges, hogy feltörték az oldaladat.

 4. Hibaüzenetek a Google keresési eredményeiben: A kiberbűnözők gyakran használják a feltört oldalakat spam terjesztésére. Ha a Google keresési eredményeiben olyan hirdetések vagy linkelések jelennek meg, amelyek nem az eredeti tartalmaidra mutatnak, az problémára utalhat.

 5. Megváltozott weboldal kinézet: Ha a WordPress sablonod kinézete megváltozott, akkor lehet, hogy a hackerek bejutottak az oldaladra.

 6. Lassú oldalbetöltés: Egyes kiberbűnözők a weboldaladba beépített kártékony kódokkal lassíthatják az oldal betöltési idejét.

 7. Feltűnő forgalmi változások: Ha a weboldalad látogatottsága hirtelen megnő vagy csökken, az ok lehet, hogy a WordPress oldaladat hackerek manipulálják.

 8. Hibaüzenetek a böngészőben: A kiberbűnözők kártékony kódokat helyezhetnek el az oldaladban, ami hibaüzenetekhez vezethet böngészés közben.

 9. Elérhetetlen oldalak: Ha az oldal egyes részei vagy oldalak egyszer csak nem elérhetőek, az egy lehetséges támadás jele lehet.

 10. Biztonsági figyelmeztetések: A WordPress biztonsági bővítményei vagy szolgáltatásai figyelmeztetéseket küldhetnek, ha gyanús aktivitást észlelnek.

 11. Megváltozott fájlok és mappák: Ellenőrizd, hogy a WordPress fájlok és mappák között nincs-e olyan változás, amit te nem hajtottál végre.

 12. E-mailek érkeznek az adataidról: Ha olyan e-maileket kapsz, amelyekben a WordPress oldalad adatairól értesítenek, miközben nem kezdeményeztél ilyen lekérdezéseket, az átjutott hackerek jele lehet.


Ha gyanús jeleket tapasztalsz a WordPress weboldaladon, azonnal cselekedj. Változtasd meg az összes jelszavad, ellenőrizd a weboldalad fájljait és távolítsd el a gyanús tartalmakat. Telepíts biztonsági bővítményeket, és rendszeresen frissítsd a WordPress verziót és a bővítményeket, hogy minimalizáld a biztonsági kockázatokat.

Legfrissebb írásaim